Blogin viimeisimmät

Ylös

Viihdeagentin päivä on mielenhallintaa

Viihdeagentin päivä on mielenhallintaa

Iiro Lahdenranta on 36-vuotias kiireinen yrittäjä ja kahden lapsen isä, joka on tehnyt yhteistyötä myösYogaMe:n kanssa. Iiro kertoi, miten on lisännyt päiviinsä mielenhallintaa ja järjestystä. Uskon, että näistä keinoista on hyötyä meille muillekin! Jutun lopussa selviää, mikä on hyvä pohja menestykselle.

Kyllä olennaiseen keskittymiselle

”Olen ollut seitsemän vuotta yrittäjänä. Agenttitoimistomme Result Entertainment edustaa eturivin viihdeartisteja. Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia, palavereja ja puhelimessa puhumista. Aikataulunhallinta on sitä tasoa, että katsotaan mitä mahtuu mihinkin ja tehdään mitä eteen tulee. Työrytmi on aaltoileva: välillä tosi paljon hommaa viikon verran ja sitten taas päivä tai viikko, jolloin saa ottaa iisisti. Kun on rauhallista on aikaa tehdä tulevaisuuteen kiirettä, ja kun kiire, sitä vaan suorittaa.

Olen kiinnostunut monista jutuista ja haluaisin heti lähteä mukaan kaikkeen, kun joku kontaktoi. Mutta olen huomannut, että silloin olen tapahtumien uhri. Päässä alkaa pyöriä miljoona asiaa samaan aikaan.

Nykyään yritän kohdentaa aikaani tietyille asioille. Kun se onnistuu, saan enemmän aikaiseksi ja voin vetää listasta viivoja tehtävien yli. Siitä tulee hyvä fiilis. Sekoilupäivän jälkeen ei aina tiedä, saiko lopulta mitään aikaiseksi. Silloin tulee ajateltua, ettei oikein ansaitse vapaa-aikaakaan.”

Ei stressiaamuille

”Minulla on 6- ja 8-vuotiaat lapset, jotka ovat puolet ajasta minulla. Kun haen lapset koulusta, työt ovat ohi ja päivään tulee hyvä rytmi. Olen huomannut, että aamuista on hyvä tehdä kiireettömiä. Jos herään samaan aikaan kuin lapset, aamusta tulee helpommin stressaava ja kaikille haastavampi. Eihän aikataulut lapsia kiinnosta. Kun heille sanoo, että pistä takki päälle, on luonnollista, ettei se tapahdu ihan heti.

Nykyään yritän herätä tuntia aiemmin kuin lapset. Meditoin parikymmentä minuuttia ja olen itse valmiina vaatteet päällä, kun on aika tehdä lapsille aamupala.

Aikaisemmat aamuherätykset ovat tuoneet myös iltoihin järkeä ja systematiikkaa. Kun aamulla herää aiemmin, tulee illallakin mentyä aiemmin nukkumaan. Olen huomannut, että se mitä puoli yhdentoista ja puoli kahdentoista aikaan illalla tapahtuu ei aina ole kovin olennaista.

Nuorempana vähättelin unta ja muita perustarpeita tyyliin ‘kun on kova jätkä ja hyvässä kunnossa, niin ei nukkumisella ole niin väliä’. Viime keväänä aloin käyttää Sleep Cycle -mobiilisovellusta, ja vaikka suhtauduin pienellä varauksella sen toimintaan, niin ainakin se auttoi huomaamaan, että nukun aika vähän.

Liikun keskimäärin kolme kertaa viikossa. Kun lapset ovat minulla, niin harrastan vähän vähemmän, mutta aina on kaksi vakiota: maanantaisin keskipäivän tennis, joka onnistuu yleensä aina koska päivällä ei ole lapsenhoitohaasteita, ja lätkän myöhäinen hallivuoro, joka kestää kahteentoista yöllä. Lisäksi käyn lenkkeilemässä mahdollisuuksien mukaan.”

Kyllä mielen rauhoittamiselle

”Viime aikoina olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi, että ihminen on kaikista eniten poikki kun pään sisällä hälisee. Toki vaikuttaa paljon miten nukut, syöt ja liikut, mutta suurin merkitys on sillä, mitä mielessä tapahtuu. Olen pyrkinyt hahmottamaan, miten mielen sisäisen juoksun saisi päivistä rauhoittumaan ja energia kohdentuisi paremmin.

Olen meditoinut viime kesästä lähtien ja suhtautunut hommaan avoimesti. En ole hurahtanut, mutta ei meditaatio mielestäni ole merkityksetöntäkään, enhän muuten tekisi sitä. Sen ainakin olen huomannut, että meditaatio on yhtenä tekijänä edesauttanut tunnetilojen tunnistamista. Olen aina kuvitellut, että minulla vasen aivopuolisko on hallitseva eli olen tunne-elämältäni järkiperäinen ja teoreettinen, mutta meditaatio on auttanut saamaan mukaan myös oikeaa aivopuoliskoa.

Meditaatiovalmentaja kehotti kokeilemaan ainakin vuoden tai puolitoista, siinä ajassa näkee, toimiiko. Mitä systemaattisemmin meditaatiota tekee, sitä enemmän siitä saa irti. Joskus jää päiviä välistä esimerkiksi reissujen takia, ja silloin huomaan ettei siitä saa niin paljon irti. Jos taas teen kuutena päivänä putkeen, niin huomaan vaikutukset helpommin.”

Ei suorittamiselle, kyllä tekemisen ilolle

”Yksi asia mikä on noussut tärkeäksi on hyväksyvämpi suhtautuminen itseen ja muuhun maailmaan. Usein me asetamme itsellemme kovat odotukset ja sitä kautta myös muille, mikä aiheuttaa stressiä.

Koen tärkeäksi tehdä ensisijaisesti asioita, jotka tuntuvat hyviltä ja katsoa miten käy, ennemmin kuin pyrkiä saavuttamaan ja suorittamaan kauheasti. Parasta olisi jos vaan osaisi elää ja luottaa siihen, että hyvin täällä asiat käy.

Jos tämän ilmapiirin pystyy monistamaan työpaikalla, niin uskon että yritys pystyisi toimimaan hemmetin tehokkaasti.

Ihmisten sisäinen hyvä olo heijastuu kaikkialle. Asiakkaatkin haluaa olla sellaisten tyyppien kanssa tekemisissä. Tästä seuraa todennäköisesti myös niitä ulkoisia palkintoja ja menestystä. Mutta ensin pitää olla fiilis, että tätä on siistiä tehdä – eikä niin päin, että sitten vasta on siistiä, kun ne ulkoiset asiat on saavutettu.”

 Kuva: Tuomas Aro

Ei kommentteja

Lähetä kommentti