Blogin viimeisimmät

Ylös

Uusimmat vinkit hyvään uneen

Uusimmat vinkit hyvään uneen

Kukapa ei tietäisi, että nukkuminen on hyväksi. Riittävä ja hyvälaatuinen uni on tärkeää muun muassa oppimiselle ja muistin toiminnalle, elimistön palautumiselle ja vastustuskyvyn säilymiselle.

Silti moni ei nuku tarpeeksi. Kiivas elämäntahti, yltäkylläiset virikkeet ja ruudun äärellä viipyminen vievät aikaa levolta.

Hyvään uneen – näin se sujuu

Sopiva unen määrä vaihtelee yksilöittäin. Se voi THL:n mukaan olla jopa alle kuusi tuntia tai yli yhdeksänkin tuntia – mittarina on ihmisen hyvä toimintakyky.

Helsingin yliopiston dosentti Markku Partinen kertoo Helsingin Sanomien (26.9.16) haastattelussa, että uusimman tutkimustiedon mukaan virkistävintä on syvä uni, joka ajoittuu yöunen ensimmäiseen kolmannekseen. Jos siis nukut esimerkiksi kahdeksan tuntia, ensimmäiset kaksi ja puoli tuntia ovat ratkaisevimpia virkistymisesi kannalta.

Syvä uni on makeinta ennen puolta yötä, klo 22-24 välillä. Kukkujien kannattaa siis opetella aikaistamaan nukkumaan menoa, jos se esimerkiksi työrytmin kannalta vain suinkin onnistuu. Helpoiten unirytmin säätäminen käy pikkuhiljaa ja vähän kerrallaan.

Vaikea nukahtaa? Kokeile joogaamme

Joogasta on todettu olevan apua tasapainoisen unirytmin löytämiseen ja nukahtamisen nopeuttamiseen. Asennoista erityisesti pidempikestoisista eteentaivutuksista on apua. Voit kokeilla YogaMe:n puolen tunnin ihana rauhoittavaa harjoitusta vaikka heti!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti