Blogin viimeisimmät

Ylös

Uusi hyvä tapa tuo mahtavan olon

Uusi hyvä tapa tuo mahtavan olon

Jos olet joskus onnistunut luomaan itsellesi jonkin uuden hyvän tavan, tiedät miten mukavalta se tuntuu. Etenkin kun se vaatii aina hieman panostusta ja opettelua. Tutkimuksen mukaan uuden vuoden lupauksista vain 8 prosenttia pidetään.

Itse olen lähiaikoina onnistunut luomaan yhden hyvän tottumuksen ja lopettamaan vanhan: Olen ryhtynyt meditoimaan joka aamu ja lakannut pureksimasta kynsiäni. Tähän mennessä uskallan sanoa, että selvillä vesillä ollaan! Niin meditaatiosta kuin siistien kynsien näkemisestäkin tulee itselle superhyvä olo.

Olen tähän koonnut uuden tavan luomisen aakkoset, joilla onnistuin, ja jotka voivat auttaa sinuakin. Lue, vedä syvään henkeä ja aloita!

Tarkista motivaatio. Uuden tavan opettelu vaatii hieman tahdonvoimaa, joten muutosta täytyy oikeasti haluta. Jos esimerkiksi lenkkeily ei ole koskaan sytyttänyt, motivaatiota voi helpommin löytyä jonkin toisen lajin kanssa.

Etene pienin askelin. Valitse yksi kerrallaan jokin pieni asia, jonka haluat muuttaa. Päätä vaikka tehdä taukojoogaa joka päivä 5 minuuttia. Älä yritä muuttaa kerralla koko elämää liikunnasta ruokavalioon ja siivoustottumuksiin. Vasta kun yksi asia on hallussa, etene seuraavaan.

Aseta aikataulu. Uuden tavan opettelu kestää noin kolme viikkoa, joten pidä sitä minimiaikana. Älä kuitenkaan liioittele: vuosi on liian pitkä ajanjakso, ellet pilko sitä osiin. Lupasin itselleni, että meditoin ainakin kolme viikkoa. Sen jälkeen saisin lopettaa, ellei se tuntuisi mielekkäältä. Ja kappas, en edes tahtonut.

Merkkaa aika kalenteriin. Mikä aika päivästäsi on paras esimerkiksi 10 minuutin joogatuokiolle? Heti herättyäsi, vai iltapäivän kahvipaussilla? Merkitse aika kalenteriin ja käytä puhelimen tai tietokoneen muistutuksia. Neurologisten tutkimusten mukaan tavan syntymiseen vaaditaan jokin vihje, merkki joka laukaisee toiminnan. Se voi olla kalenterimuistutus tai herätyskellon soiminen. Tapojen luomisesta voi lukea esimerkiksi opuksesta “The Power of Habit”, jonka on kirjoittanut Charles Duhigg.

Tee päätöksestäsi numero. Mainosta ystävillesi. Tai mikä parasta, innosta heidät mukaan. On vaikeampi luovuttaa, kun päätös on julkinen tai olet saanut itsellesi seuraa.

Palkitse itsesi! Palkkio on tärkeä, koska sen perusteella aivosi arvioivat, kannattaako käyttäytymisen muutos vai ei. Aseta siis itsellesi jo etukäteen tarpeeksi houkutteleva palkkio, joka saa endorfiinit hyrräämään. Riittääkö joogatuokioon ryhtymiseksi se, että tiedät saavasi mahtavan olon, vai tarvitsetko enemmän? Zen Habits -bloggaaja Leo Babauta ehdottaa jopa, että lupaat ystävillesi jonkin palkkion, jos onnistut. Ei hassumpi idea!

Tee edes vähäsen. Jos 10 minuutin joogatuokio tuntuu ylivoimaiselta kiireisenä päivänä, päätä että teet edes minuutin, vain yhden liikkeen. Saatat huomata haluavasi jatkaa vielä. Kynnyksen madaltaminen toimii, itseään saa vähän huiputtaa…

Varaudu repsahduksiin, ota opiksesi ja jatka! Babauta neuvoo suhtautumaan uuden tavan opetteluun oppimisprosessina. Mistä repsahdus johtui? Miten voisin toimia toisin jatkossa? Asennoidu uteliaasti. Sitten vain jatkat sinnikkäästi eteenpäin.

Aloita uusi hyvä tapa meidän kanssa!

YogaMe:ssä meillä on alkamassa 3 viikon haaste, jossa voit luoda joogapausseista itsellesi päivittäisen tavan. Harjoitella voit vaikka töissä kahvitauolla, koska aikaa menee vain 10 minuuttia. Joogamatto ja -taidot eivät ole tarpeen, opit matkan varrella!

Joogatuokio pitää työvirettä yllä pitkälle päivään. Se poistaa hartia- ja päänsärkyä sekä tuo ryhdikkään olon. Haasteen aikana opit tauottamaan päiväsi, kehityt joogassa ja koet onnistumista. Tulet tietoisemmaksi hyvinvoinnistasi ja siitä, mikä saa sinut loistamaan.

Kannustamme ja autamme sinua koko haasteen ajan! YogaMe:stä saat päivittäin uuden harjoituksen, joka on luotu sinua varten.

Haaste alkaa 1.2 – Huom! Haaste on nyt päättynyt.Lue kuitenkin mitä kaikkea joogatauko voi sinulle antaa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti