Blogin viimeisimmät

Ylös

Tyytyväisen ja tehokkaan työpäivän Top 2

Tyytyväisen ja tehokkaan työpäivän Top 2

Virtaa riittää vielä illaksikin kun olet tietoinen energiankäytöstä. Pidä aamulla keskittymishetki jossa järjestelet päiväsi tärkeysjärjestykseen. Jos olet aika-optimisti, ole armollinen tavoitteissasi. Uskon että tiedät minkäverran yleensä yliarvioit ehtimisesi.

Kun tapasin puolisoni ja rakastuin, huomasin että aikaa löytyy kaikelle tärkeälle. Luulin että kalenterini oli mahdottoman täysi, aamusta myöhään iltaan olin varattuna opettamassa, luennoimassa ja järjestelemässä uusia tapahtumia. Kuitenkin lounaille hassuihin aikoihin ja tapaamisiin illalla viimeisen joogatunnin jälkeen löytyi energiaa. Kuulostaako tutulle? Innostut jostain ja aikaa löytyy?

Aika ja energia riittää asioihin joita pidämme hyvin tärkeinä. Kannattaa pysähtyä hetkeksi varmistamaan että energiaa tulee varattua merkityksellisille asioille. Mikä minulle tänään ja tänäkeväänä on tärkeää? Muutama minuutti hiljaa, rauhallisesti hengittäen auttaa selvittämään mielen – ja tarttumaan toimeen niin, että päivän päättyessä voit tuntea itsesi tyytyväiseksi.

Suuntaa energia asioihin joista tulet tyytyväiseksi

Arjen rytmittäminen ja energian suuntaaminen tärkeimpiin asioihin on tehokkaiden päivien salaisuus. Päivän rytmittämisessä tauot ja palautuminen ovat tärkeitä – jatkuva omien tarpeiden laiminlyönti aiheuttaa ajan kanssa kestoväsymystä vaikka ei tainnuttaisikaan heti.

  1. Tee tärkeimmät asiat aamulla ensimmäiseksi. Silloin varmistat, että olet saanut valmiiksi asioita joista tunnet tyytyväisyyttä eikä asia paina mieltäsi myöhemmin.
  2. Aivot tarvitsevat lepohetkiä ja ravintoa pystyäkseen ajattelemaan selkeästi. Lounas ja joogahetki auttaa keskittymään ja rentoutumaan.

Minulta kysytään usein iltapäiväväsymyksestä. Vaikka unta saisikin tarpeeksi ja ruokailu on tarkistettu sopivaksi, iltapäivällä ajatus seisoo. Mikä on vialla? Usein tainnuttava iltapäiväväsymys on merkki pidempiaikaisesta ylikuormituksesta, energiaa on mennyt jo jonkinaikaa enemmän kuin sitä ehtii kerätä ja palautuminen on jäänyt liian vähälle. Silloin elämänmuutoksetkaan eivät auta ihan heti.
Jos pää on ihan seis, kannattaa iltapäivälle varata aikaa lepohetkeen tai pieneen kävelylenkkiin – sopia vaikka kävelypalaveri mukavan kumppanin kanssa. Päivän kuormittavuutta täytyy miettiä uusiksi ja palautumiselle on varattava enemmän aikaa. Aterian sulattelu vaatii aina energiaa, ravinto myös imeytyy paremmin kun annat kehollesi mahdollisuuden sen käsittelyyn.

Vastapaino tuo balanssia

Energisyydelle on tärkeää, että saat työlle tarpeeksi vastapainoa. Vapaa-aika joissa työasiat unohtuvat on tärkeä jaksamistekijä – harrastukset irrottavat ajatukset työstä ja muista rooleista joissa sinulta odotetaan jotain. Harrastuksista saa myös henkistä tukea ja voimaa kuormittavina aikoina.

Jokainen meistä kamppailee ajoittain rutinoitumista vastaan, vaihtelun ja harrastamisen lisäksi tietoinen läsnäolo auttaa siihen ihmeen lailla. Pysähdyt tarkastelemaan nykyhetkeä ja olet aidosti läsnä siinä mitä ikinä teetkin. Itse olen harjoitellut tätä raskaalta tuntuvissa töissä kuten polttopuiden pinoamisessa. Keskityn jokaisen klapin nostamiseen, siirtämiseen ja asettamiseen kuin tarkkuustehtävään. Työ muuttuu meditaatioksi jossa mieli, hengitys ja kehon liike ovat yhtä.

PS. Näin keväällä luonto on ihana paikka rauhoittumiselle. Hiljaa istuminen antaa ajatusten mylläkälle mahdollisuuden rauhoittua ja merkittävien asioiden erottua vähemmän tärkeistä. Sitä voi kutsua meditaatioksi. Oma joogahetki ei vaadi paljoa aikaa tai erityistä paikkaa, tarvitset sen verran yksityisyyttä, että voit rentoutua. Hiljaiseen hetkeen on hyvä ja helppo totutella pieninä annoksina, monelle meistä se on tuonut suurta helpotusta myös stressiin, väsymykseen ja hermostuneeseen oloon. Siitä alkaa myös läsnäolo, pysähtymisestä. Siitä alkaa tyytyväinen joogan mielentila. Voit käyttää oppaanasi ilmaisia joogavideoitamme.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti