Blogin viimeisimmät

Ylös

Top 6 tapaa rauhoittaa mieli

Top 6 tapaa rauhoittaa mieli

edf

Sain tänään kuulla ystävältäni iloisia uutisia, joista innostuin kovasti mutta joiden jälkeen keskittyminen työhön oli tipotiessään. Levottomuus tuntuu kehossa, samoin myös jos olet kiireinen ja stressaantunut. Perhoset liitelevät vatsassa, sydän hakkaa, niska jumittaa, mitä milloinkin. Siksi olon tasaaminenkin on hyvä aloittaa kehosta. Olen kerännyt tähän joitakin keinoja rauhoittaa mieli, kokeile ja löydä itsellesi sopivimmat!

 

1. Vie huomio hengitykseen. Perusasia, josta ei suotta puhuta paljon. Hengitys on aina läsnä ja se on myös nopea tapa palata kulloiseenkin hetkeen. Levoton mieli seilaa joko tulevaisuudessa tai menneessä. Sulje silmät ja tunne miten hengitys virtaa kehossa. Pidentämällä hieman uloshengityksiä hermostosi rauhoittuu vähitellen. Erilaisia hengitysharjoituksia on paljon, tässä lyhyet ohjeet aloittamiseen.

2. Rauhoittava minijooga. Vain 5 minuuttiakin joogailua voi riittää, kun teet oikeita asioita. Jos olosi on todella rauhaton, aloita esimerkiksi muutamalla aurinkotervehdyksellä ja sitten vasta hiljenny eteentaivutuksiin, jotka rauhoittavat sydämen sykettä ja mieltä.  Joogaopettajamme Jenny Lauronen on tehnyt ihanan 5 minuutin videon rauhoittumiseen.  YogaMe:stä löytyy lisää, sinne pääset kokeilemaan ilmaiseksi tästä.

3. Tee yksi asia kerrallaan. Aivoja ei ole rakennettu jatkuvaan moniajoon, multitaskingiin. Valitse asia, joka on tärkeää tehdä ensin. Jos tarpeen, siivoa siksi aikaa pois näkyvistä asiat, jotka muistuttavat sinua muista tehtävistä – sulje esimerkiksi selaimen ylimääräiset ikkunat tai sähköpostiviestit.

4. Lyhyt meditaatio. Kannattaa kokeilla, meditaatio laskee tutkitusti stressihormonin määrää veressä. Siinä ei tarvitse ”osata” erityisesti mitään, istut vain ryhdikkäästi ja suljet silmät. Tarkkaile hengitystä. Voit toistaa uloshengityksellä hiljaa mielessäsi om-tavua tai esim. sanan ”rauha” tavuja sisään- ja uloshengityksillä. Jos ehdit, tee ennen aloittamista muutama rauhoittava joogaliike. Meditaatiotapoja riittää, löydä omasi!

5. Piipahda luonnossa. Jos metsää ei löydy läheltä tai aikaa on vähän, hakeudu puistoon tai vehreään nurkkaukseen. Puiden rauhoittava vaikutus on myös tutkittu juttu! Kävele hitaasti, kuunnellen hengitystä ja kehon tuntemuksia. Etsi istumapaikka ja siirrä huomiosi aisteihin, yksi kerrallaan. Katso, kuuntele ja haista ympäristösi.

6. Vähennä vempainten käyttöä. Sosiaalinen media ja muut kanavat syöttävät aivoille jatkuvasti virikkeitä. Tarkkaile, montaako viestintävälinettä käytät samanaikaisesti, voit yllättyä.

Lisää vinkkejä löytyy esim. Mindbodygreen-sivuston artikkelista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti