Blogin viimeisimmät

Ylös

Rauhoitu tähän hetkeen – aloita nyt

Rauhoitu tähän hetkeen – aloita nyt

Elämä koostuu pienistä hetkistä ja niiden arvostamisesta. Silti ne usein kiitävät ohi: kun suunnittelemme tulevaisuutta, kun murehdimme menneitä. Emme juuri koskaan ole läsnä hetkessä.

Itse olen huomannut, että nykyhetkeen on helpompi kiinnittää huomiota, kun se on hyvä ja kaunis: kun katson trampoliinilla pomppivaa, nauravaa lasta tai kun kävelen keväisessä metsässä. Silloin huomaan, että minulla on kaikki mitä tarvitsen juuri tässä hetkessä. Mutta kun työt ja deadlinet kaatuvat työpöydän ääressä niskaan, homma muuttuu paljon hankalammaksi.

Hyvä uutinen on, että oman mielen ajatusruuhkaa voi hallita ja harjoittelun aloittaa missä tahansa, koska tahansa. Vaikka juuri nyt!

1. Kiinnitä huomiosi hengitykseen.

Sulje silmäsi. Hengitä sisään ja ulos. Jos ajatukset alkavat laukata mielessäsi, tuo huomiosi lempeästi takaisin hengitykseen. Kun hengityksesi hidastuu, myös mielesi rauhoittuu!

2. Muodosta tapa.

Säännöllinen harjoittelu tuottaa tulosta. Jos se kiireiden keskellä tahtoo unohtua, voit asettaa kalenteriisi muistutuksen YogaMe:ssä.

3. Aloita pienin askelin.

Muutaman minuutin harjoittelu päivässä auttaa jo paljon. Voit myös kirjoittaa muistiin, miten harjoittelu edistyy. Merkintöjen tekeminen on mahdollista myös suoraan YogaMe:hin.

 

Nykyhetkeen keskittymisellä on monia hyötyjä mindfulnessista tehtyjen tutkimusten mukaan. Se muun muassa vähentää stressiä, vahvistaa vastustuskykyä ja alentaa verenpainetta.

Joogan perimmäinen tarkoitus on oppia keskittymään hetkeen ja arvostamaan asioita sellaisina kuin ne ovat. Antoisaa harjoittelua!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti