Blogin viimeisimmät

Ylös

Mielen tasapainolla parempiin tuloksiin

Mielen tasapainolla parempiin tuloksiin

Oletko joskus huomannut, että mielesi vie ja sinä seuraat perässä? Päässä pyörivät ajatukset vievät suuntiin, jonne et ollut menossa: keskeytyksiin, huoliin, sivupoluille, sosiaaliseen mediaan. Keskittyminen herpaantuu, samoin päätöksentekokyky.

Mieltä voi jooga- ja mindfulnessharjoituksilla treenata kuten kroppaakin. Harjoitukset rentouttavat, mutta eivät tee meistä epätuottavia haaveilijoita, kuten joskus kuulen ihmisten arvelevan. Mielen liikkeiden tarkkailun taito auttaa keskittämään huomion ja tekemään tietoisia valintoja. Pysyt sisäisesti tasapainossa, vaikka ympärillä sattuu ja tapahtuu.

VIISI VIRKISTÄVÄÄ MINUUTTIA

Joogatunneilla harjoittelemme tarkkailua, keskittymistä ja tunnekokemuksia kehon liikkeiden kautta turvallisessa tilanteessa. Prosessi on käytännönläheinen ja psykologiaan perustuva. Alussa tulet tietoiseksi tavallisissa tilanteissa, jopa käsiä pestessä, syödessä, kun odotat liikenneruuhkassa tai tietokoneen hidastellessa. Ohjelmoit tällä tavoin itsesi uudelleen ja pikkuhiljaa voit siirtyä suurempiin haasteisiin – kuten urheilija valmistautuu olympialaisiin. Eikö rentoutuminen ole sinun heiniäsi? Nautitko vauhdista, deadlineistä ja tiukoista käänteistä?Intensiivinen elämä on antoisaa, mutta tasapaino säilyy, kun välillä hetkeksi hellittää. Tutkimusten mukaan lyhyet mutta dynaamiset rentoutumistuokiot päivän varrella auttavat tehokkaasti lataamaan akkuja. Jo viisi minuuttia virkistää. Aivot työskentelevät 90–120 minuutin spurteissa, joiden jälkeen ne tarvitsevat tauon palautumiseen. Ilman lepoa tulokset alkavat huonontua kuten ylikuntoon menneellä urheilijalla.

ONNELLISUUS ON JOUKKUELAJI

Onnellisuustutkijat ovat huomanneet, että yhteisöllisyyden tunne tekee ihmisten elämästä merkityksellistä ja tärkeää. Mieli on sosiaalinen prosessi. Kyky virittäytyä ihmisiin ja tilanteisiin sekä pysyä tietoisena omasta toiminnasta parantaa yhteistyön laatua. Hyvät tietoisuustaidot näkyvät työyhteisössä kannustavana ilmapiirinä, sitoutumisena ja parempina tuloksina. Virheiden pelko vähenee, proaktiivisuus ja luovuus pääsevät kukoistamaan. Oman mielen liikkeiden havainnointi auttaa ymmärtämään paremmin myös muita.Mainostoimistotyö vaatii mieleltä joustavuutta ja ketteryyttä. Päivät ovat usein kiireisiä ja työpöydällä on yhtä aikaa monen eri asiakkaan projekteja. Pitää siirtyä nopeasti asiasta toiseen ja säilyttää silti mielen tasapaino sekä kyky luovaan ideointiin. Työtä tehdään tiimeissä, jolloin stressi helposti tarttuu henkilöstä toiseen. Jokainen voi vaikuttaa yhteistyön laatuun ja tulokseen harjoittamalla tietoisesti mielen hallinnan taitojaan.Tutkimus on kasvattanut ymmärrystä ja luottamusta tietoisuustaitoharjoituksia kohtaan. Ne lisäävät aivojen harmaata ainetta ja auttavat muokkaamaan aivojen toimintaa, edistäen onnellisuutta ja terveyttä. Keskittynyt joogan harjoittaminen on hyvä tapa helpottaa jännityksiä ja korjata reaktiotapoja.Siksi käytämme YogaMe:ssäkin näitä menetelmiä valmentaessamme työyhteisöjä rauhoittumisessa, keskittymisessä ja oman hyvinvoinnin johtamisessa. Olemme kehittäneet yhdessä asiakkaiden kanssa toimivia työtapoja jo 7 vuoden ajan ja saaneet myös innovaatiopalkintoja.

Viiden minuutin tauko tekee ihmeitä! Kokeile ilmaiseksi viiden minuutin taukojamme!

Jenny Lauronen
YogaMe:n perustaja ja joogaopettaja

Kirjoitus on alunperin julkaistu Briiffin blogissa 7.4.2016

Jaa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti