Blogin viimeisimmät

Ylös

Joogan aloittaminen 2/3

Joogan aloittaminen 2/3

Kiinnostaako joogan aloittaminen? Kolmiosaisessa sarjassamme saat neuvot ensimetreille.

Osa II: Ota jooga tavaksi

Viimeksi oli puhetta itselle sopivan joogatyylin ja -opettajan löytämisen tärkeydestä. Kun se puoli alkaa olla hallussa, on aika tehdä joogasta hyödyllinen rutiini.

Aloittaessani joogan neljä vuotta sitten olin ensimmäisien kuukausien ajan niin tohkeissani uuden harrastuksen myönteisistä vaikutuksista olooni, ettei minulla ollut vaikeuksia suoriutua joogatunneille, tai edes kotiharjoituksen pariin. Niskan ja hartioiden kolotukset lievenivät, nukuin paremmin ja tunsin oloni kaikin puolin energisemmäksi.

Sitten tuli joulu ja pimeä talvi. Alkuhurahduksen jälkeen en enää huomannut joogan hyötyjä yhtä selvästi kuin alussa, ja kehityksenikin vaikutti hidastuvan. Mistä sitten sain uutta puhtia harrastuksen jatkamiseen?

Luulen että itseäni auttoi paljon se, että muistin jopa liiankin elävästi oman ankean ja kankean oloni ennen joogan aloittamista. Mutta on paljon muitakin tapoja selviytyä tästä melko yleisestä joogauntuvikon kompastuskivestä. Kas tässä:

Suunnittele etukäteen – joustavasti

  • Tee rutiini, merkkaa kalenteriin joogatunnit, kotiharjoituksen ajankohdat ja milloin aiot tehdä Yogame-harjoituksia.
  • Ole joustava. Älä soimaa itseäsi, jos joudut toisinaan lipsumaan aikataulusta. Joogan tarkoitus on poistaa stressiä, ei lisätä sitä.

Etene hiirenaskelin

  • Älä yritä muuttaa kaikkea kerralla, vaan valitse pieni asia ja keskity siihen. Päätä, että teet pari aurinkotervehdystä joka toinen aamu, tai että käytät Yogame:tä perjantaisin lounastauolla.
  • Hiukan joogaa on parempi kuin ei ollenkaan. Professori Juha T. Hakalan mukaan jo alle minuutin mittaiset mikrotauot työn ohessa auttavat kirkastamaan ajatuksia ja lisäämään keskittymistä, kunhan tauot ovat totaalisia. Ja jooga jos mikä on tässä hetkessä elämistä – siihen myös Yogame:n lyhyet mutta tehokkaat harjoitukset perustuvat.

Anna itsellesi aikaa

  • Uuden tavan oppimiseen sanotaan kuluvan kolme viikkoa. Se voi kestää kauemminkin, mutta älä luovuta! Huomaa joogan hyvät vaikutukset ja jatka samaan malliin.
  • Pidä jooga elävänä joka päivä. Pitkät paussit joogamatolta saavat otteen herpaantumaan. Jokaisen päivästä liikenee itsestä huolehtimiseen seitsemän minuuttia –  sen pituisia ovat Yogame-harjoitukset.

Ota mikrotauko vaikka heti, ja tee puuasento yhdessä Jenny Laurosen kanssa!

 

Kuvassa Jenny Lauronen, Yogame:n perustaja, näyttää kuinka saat tuolin avulla tehtyä tehokkaan kierron.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti