Blogin viimeisimmät

Ylös

Jooga parantaa ryhtiä ja auttaa niveliä voimaan hyvin

Jooga parantaa ryhtiä ja auttaa niveliä voimaan hyvin

Vahvasta kehosta on muutakin iloa kuin että se näyttää hyvältä. Vahvat lihakset suojelevat meitä sairauksilta, kuten luukadolta ja selkäkivuilta. Mutta kun rakennat voimaa joogan avulla, se kehittyy tasapainoisesti liikkuvuuden kanssa. Joogasta saat samaan aikaan voimakkaan ja joustavan kehon, joka sekä näyttää että tuntuu terveeltä ja elinvoimaiselta.

Joustavuus kehittyy ajan kanssa. Ensimmäisessä harjoituksessasi et ehkä yllä varpaisiisi, etkä edes haaveile taakse taivutuksesta. Mutta jos jatkat harjoittelua, huomaat jatkuvaa edistymistä ja lopulta ilmeisen mahdottomat asennot muuttuvat mahdollisiksi.

Parempi joustavuus lihaksissa ja sidekudoksissa parantaa kehon asentoa kokonaisvaltaisesti. Saatat huomata, että monet kivut ja säryt alkavat hellittää. Se ei ole sattumaa. Kireät lonkat rasittavat myös polvia reisiluun ja säären väärän linjan takia. Kireät takareidet taas johtavat lannerangan väärään asentoon, mikä tuottaa selkäkipua.

Ryhdin kohenemisella on monia vaikutuksia.

Pää on kuin keilapallo – suuri, pyöreä ja painava. Kun siirrät päätä muutaman sentin eteenpäin, tunnet heti jännityksen niskassasi. Jos pidät tätä keilapalloa 12 tuntia eteenpäin kallistuneena, ei ihme jos tunnet itsesi väsyneeksi. Kun pää on täsmälleen tasapainolinjassa selkärangan kanssa, sen kannattelu vaatii paljon vähemmän työtä selkä- ja niskalihaksilta.

Pään ja niskan huono asento aiheuttaa myös muita lihasten ja nivelten liikkuvuuden ongelmia niskaan, hartioihin ja selkään. Verenkierto ja hengitys eivät kulje luonnollisia reittejään, eikä ajatuskaan pääse lentoon lysähtäneessä, uuvuttavassa asennossa. Kun asento romahtaa, se vaikuttaa kehoon kokonaisuutena ja tapaasi kohdata maailma. Ota siis ryhtiliike!

Välilevyille liike on ainoa tapa tulla ravituksi. Ne toimivat iskunvaimentimina selkänikamien väleissä ja voivat luiskahtaa painamaan hermoja. Kun harjoittelet jooga-asanoita tasapainoisesti, vaihdellen erilaisia kiertoja, eteen- ja taaksetaivutuksia, pidät välilevyt joustavina ja eloisina. Joogan liikkeet tavoittavat niistä jokaisen.

Joogaharjoitus toimii kuin pyykkääminen

Joka kerta kun teet joogaharjoituksen, viet kaikki nivelesi läpi niiden täyden liikeradan. Tämä ehkäisee rappeuttavia kulumia ja lieventää nivelten ongelmia. Nivelpintoja liuotetaan ja puserretaan asentoihin, joihin ne eivät yleensä pääse. Nivelrusto on kuin pesusieni, se ottaa vastaan tuoreita ravintoaineita vain kun vanha neste on tehnyt tilaa uudelle. Ilman kunnollista aineenvaihduntaa ja ravitsemista käyttämättömät osat rustosta kuluvat ja rappeutuvat kuin polkupyörän vanhat jarrupalat.

Parempi liikkuvuus ja terveemmät nivelet ovat vain yksi joogan terveysvaikutuksista. Muita etuja on kymmeniä.

 Ajattele niveliesi terveyttä seuraavassa joogahetkessäsi. Tee pieni harjoitus kanssamme nyt heti!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti