Blogin viimeisimmät

Ylös

Jooga ja business coaching – tuore pari

Jooga ja business coaching – tuore pari

Voiko joogasta olla apua esimiestyössä? Entä miten jooga toimii business coachingissa? Liikkeenjohdon coach, Oxfordin yliopiston tutkija ja tohtori James Pritchard kertoi YogaMe-blogille havainnoistaan.

Iyengarjoogaa opettava Pritchard halusi selvittää, voisiko jooga auttaa coaching-asiakkaita, joiden esimiestyö on vaativaa ja nopeatempoista. Pritchardin tutkimusprojekti Oxford Brookes Universityssä on nimeltään ’Coaching for Mindful Action’. Mitä se oikein tarkoittaa?

Pritchardin mukaan joogasta tuttua mindfulnessin täyteistä toimintatapaa on coachingin kautta mahdollista tuoda myös esimiesrooliin:

”Joogassa pitää uppoutua kehon työskentelyyn täydellisesti. Esimerkiksi soturin asennon tekeminen vaatii kehon huolellista ja tarkkaa linjaamista. Tasapainoilemme koko ajan toiminnan ja kognition välillä, eli sen mitä ajattelemme, mikä on liikkeen tarkoitus ja miten sen kehomme avulla toteutamme”, selventää joogan ja esimiestyön suhdetta Pritchard, joka tutkimusprojektissaan sisällytti coaching-tapaamisiin 20 minuutin joogaharjoituksia.

Joogaharjoittelun jälkeen asiakkaiden ajattelutyylissä on ollut nähtävissä selkeä muutos. Heidän on ollut helpompaa edetä henkilökohtaisemalle tasolle miettimään, mitä omassa monitahoisessa työssä voisi muuttaa, jotta se sujuisi tuloksekkaammin.

1. Kohti mindfulness-johtamista

Liikkeen erottaminen toiminnasta on tärkeää niin joogassa kuin esimiestyössäkin. Iyengarjoogan perustajanB.K.S. Iyengarin mukaan liike kiihdyttää aivoja, kun taas toimiminen on jotakin, johon aivot voivat uppoutua ja joka synnyttää muutosta.

”Esimiehen rooli on saada aikaan toimintaa ja muuttaa ihmisten rutiineja ja järjestelmiä. Laajemmassa, organisaatioiden mittakaavassa se on samantyyppistä työskentelyä kuin kehon järjestelmän kanssa tapahtuva työ joogassa”, Pritchard kertoo.

2. Jooga kirkastaa päätösten tekoa

Pritchardin mukaan jooga on onnistunut avaamaan monia solmuja, joiden kanssa monimutkaisten asioiden parissa painivat asiakkaat ovat coachingiin tulleet. Mielessä pyörivät asiat jäsentyvät ja niiden joukosta löytyvät ne, joihin on keskityttävä.

3. Sinunkaupat itsen kanssa

Mindfulnessin täyteisen johtamistyylin ja kirkastuneiden ajatusten lisäksi jooga on auttanut asiakkaita oman todellisen minän etsinnässä, Pritchard kertoo. Joogan guna-teoriassa ihmiset jaetaan kolmeen tyyppiin, rajas-, tamas- ja sattva-ihmisiin. Energisille rajas-tyypeille joogan rauhoittavat asennot, kuten eteentaivutukset, tuovat paljon hyötyä.

”Olemme kaikki näiden eri tyyppien sekoituksia. Kun saamme joogaharjoittelun avulla nämä eri ominaisuudet paremmin tasapainoon, näemme asiat ja ratkaisut selkeämmin sekä pystymme tarkkailemaan maailmaa tyynesti ja sinuina itsemme kanssa.”

Nopeus on valttia

Monet James Pritchardin kiireisistä asiakkaista eivät ehdi mahduttaa päiviiinsä kovinkaan pitkää joogaharjoitusta. Onneksi lyhyistäkin hetkistä on hyötyä, minkä Pritchardin asiakkaat ovat kertoneet konkreettisesti huomanneensa muun muassa mielen selkeytymisenä ja keskittymisen paranemisena.Pritchardin mukaan onkin tärkeää, että kiireisille ihmisille on tarjolla YogaMe:n kaltainen harjoittelumuoto, joka sopii heidän rytmiinsä eikä vaadi erityisiä joogavarusteita.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti