Blogin viimeisimmät

Ylös

Iyengarjooga rauhoittaa mielen kehon kautta

Iyengarjooga rauhoittaa mielen kehon kautta

Iyengarjooga on intensiivinen mutta lempeä tapa joogaan, niin keholle kuin mielelle. Iyengarjoogassa asentotyöskentely on erittäin tarkkaa, mikä kehittää nopeasti kehotietoisuutta ja auttaa irrottautumaan arjesta. Huomion tarkka kohdistaminen asennon eri vaiheisiin hiljentää mielen ja keskittää sen toimimaan kehon kanssa yhteistyössä. Siksi harjoitteiden tahti on myös rauhallinen, rauhalisen hengityksen tahti. Joogan ja ihmisyyden eri osa-alueisiin syvennytään iyengarjoogassa kehon ja hengityksen kautta.

3 syytä iyengarjoogaan

  • Jooga-apuvälineistä turvallisuutta

Käytämme usein jooga-apuvälineitä, jotka auttavat linjaamaan kehoa tasapainoisesti, tukevat niveliä ja luita, vähentävät jännitystä lihaksissa sekä syventävät ymmärrystä omasta kehosta ja jooga-asennoista. Apuna voidaan käyttää seinää, joogapalikoita, vöitä, huopia, tuoleja ja lukuisia joogaharjoitukseen varta vasten suunniteltuja välineitä.

Apuvälineet mahdollistavat harjoituksen silloinkin, kun ikä, sairaus, vammat tai jäykkyys ovat esteinä. Apuvälineet auttavat hyvän venytyksen löytämisessä samalla varmistaen, että asento on ergonominen, turvallinen ja tehokas.

  • Iyengarjooga sopii kaikille – myös jäykille

Iyengarjoogaan kuuluu yksityiskohtainen ohjaus, minkä ansiosta myös videoittemme mukana harjoitukset on helppo tehdä oikein. Iyengarjoogassa ei pyritä notkeuteen, vaan voiman ja liikkuvuuden sopusointuun. Sitä onkin joskus kutsuttu jäykkien joogaksi!

Harjoittelu on turvallista myös loukkaantumisten jälkeen ja nivelvaivojen hoitamiseen. Yliliikkuvuuden korjaamiseen keskitymme yhtä tarmokkaasti kuin venytykseenkin – jotta tasapaino rakentuisi sisällemme. Harjoitustapa on erityisen hyvä voiman ja sinnikkyyden löytämiseen.

  • Jalat maassa, tässä hetkessä

Iyengarjooga on hyvin konkreettista, koska työskentelemme ensisijaisesti kehon kanssa. Hengitys ja mieli seuraavat kyllä mukana. Esoteerisista aiheista ei iyengarjoogassa juuri puhella, vaan aiheet nousevat esille oppilaiden tarpeista. Me YogaMessä pidämme tietoisuutta, iloa ja tasapainoa tärkeinä. Se säilyttää merkityksellisyyden ja hyvän asenteen elämään!

Lisää syitä aloittaa jooga

Jooga kannattaa, koska se:

  • kehittää fyysistä kuntoa ja joustavuutta
  • kiinteyttää ja vahvistaa lihaksistoa
  • parantaa ryhtiä ja lisää nivelten liikkuvuutta
  • parantaa keskittymiskykyä ja muistia
  • vähentää stressiä ja helpottaa univaikeuksia
  • lisää elinvoimaa ja elämäniloa

…. ja paljon muuta!

PS: terveiset Punesta, Iyengarjoogan alkulähteiltä. Tammikuun Jenny opiskelee Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institutessa, jonne joogaopettajat kautta maailman kokoontuvat opiskelemaan ja oppimaan toisiltaan. Matkakuvia saat nähdä Instagramissa. Rimyi on sittä jännä paikka, että hakemus on jätettävä kaksi vuotta ennakkoon ja joogaharjoittelua on silloin oltava takana ainakin viisi vuotta. Paljon tietotaitoa on siis paikalla!

 

Jaa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti