Blogin viimeisimmät

Ylös

Taukoliikunta tavaksi: nouse ylös aina kun voit

Jalkeille nouseminen on helppoa, kunhan siihen hieman panostaa. Joogatauot parantavat työhyvinvointiaTutkimusten mukaan olisi hyvä jaloitella puolen tunnin välein ainakin muutaman minuutin verran. Voit ehkä hoitaa osan palavereista ja puhelinkeskusteluista seisten tai siirtyä säädettävän työpöydän käyttöön.

Tehokas keino katkaista istumista on pieni online-taukojooga silloin tällöin! Meillä YogaMessä harjoitukset on suunniteltu varta vasten torjumaan istumisen haittoja ja antamaan energiaa jumiutuneelle keholle ja mielelle. On ollut mahtavaa kuulla, että istumisputken katkaiseminen YogaMen kanssa on käyttäjien mukaan ollut hauskaa ja helppoa: YogaMe antaa joka kerralla uuden, juuri omiin tarpeisiin ja taitoihin sopivan, noin 5 minuutin harjoituksen, joten riittää kun avaa YogaMen ja aloittaa.

Joogatauko antaa voimia jokaiseen päivääsi.  

Muutaman minuutin harjoituksella helpotat jännityksiä ja stressiä sekä lisäät energiaa ja selkeyttä.

Taukoliikunta lisää hyvinvointiasi ja jaksamista, auttaa hallitsemaan stressiä sekä lievittämään esimerkiksi niska- ja hartiaseudun jännitystä.
YogaMe taipuu käyttäjän taitojen ja aikataulujen mukaan. Harjoitukset ovat aina käytössäsi, missä ikinä niitä tarvitset – kirjaudut vain sisään omilla tunnuksillasi

Pääset etenemään tasolta toiselle kuin pelissä sekä asettamaan ja saavuttamaan omia tavoitteitasi. Lisäksi voit koota YogaMe-asennoista itsellesi mieluisia sarjoja.

Käy kokeilemassa! Ehkä huomaat virkistyväsi saman tien?

TIESITKÖ…

… miksi seisomaan nouseminen selventää ajatuksia?

Kun lihakset saavat liikettä, ne kuljettavat verta ja happea aivoihin, saaden aivojen toimintaa ja mielialaa virkistävät hormonit liikkeelle. Pitkäkestoinen istuminen hidastaa kaiken muun ohella myös aivojen toimintaa.

…mitkä jooga-asennot ovat erityisen hyödyllisiä istumisputken jälkeen?

Kylkikulma-asento

Kolmioasento

Tuoliasento

… mitä hyötyjä säännöllisistä lyhyistä istumistauoista on?

Terveempi kroppa

Vähemmän stressiä ja sairastelua

Enemmän energiaa, ideoita ja tuottavuutta

Tutkimusten mukaan liiallinen istuminen nostaa ainakin sydäntautien, diabeteksen ja syövän riskiä, puhumattakaan tuki- ja liikuntaelinten vaivoista. Kaikesta tästä tiedosta huolimatta istun edelleen liikaa.

Istuksimme aloillaan keskimäärin yhdeksän tuntia päivässä. Toimistopäivän jälkeen jatkamme istumista myös vapaa-ajalla: autoa ajaen, lasten harrastuksia seuraten, lukien ja televisiota katsellen.