Blogin viimeisimmät

Ylös

Mindfulness opettaa keskittymään

Mindfulness auttaa keskittymäänMindfulness tarkoittaa hyväksyvän tietoisen läsnäolon taitoa ja sen harjoittelua. Opimme olemaan läsnä hetkessä ja omassa kehossamme. Tämä sujuu usein helpommin miellyttävissä tilanteissa vapaa-ajalla. Mutta kuinka huolehdimme työpäivän aikana siitä, että säilytämme yhteyden itseemme?

Yhteyden säilyttäminen on välttämätöntä säilyäksemme energisinä, terveinä, tehtäviin sitoutuneina ja ajatuksiltamme kirkkaina. Silloin kun tarvitaan terävää ongelmanratkaisukykyä ja taitoa pysyä rauhallisena tehtävien ryöpyssä, on hyödyllistä tietää kuinka nollata ja aloittaa tuoreella mielellä levollisena ja tyynenä.

Erilaiset laitteet houkuttelevat meitä tarjoamalla jatkuvia virikkeitä mielellemme hajottaen sen eri suuntiin ja syöden energiaamme. Jatkuva viestimiin reagointi voi saada olon tuntumaan tärkeältä iltaisinkin, mutta se vie huomion pois itsesi tuntemisesta. Harjoittelemalla keskittymistä tähän hetkeen ja tehtävään häiriöiden sieto paranee, asiat asettuvat tärkeysjärjestykseen ja tuottelias aika lisääntyy. Mindfulness vapauttaa sinut tekemään enemmän.

Joogaharjoitukset kutsuvat sinut hetkeksi irti ulkoisista virikkeistä ja egon vaatimuksista ja haastavat katsomaan sisäänpäin. Jooga- ja meditaatioharjoituksissa keskittyminen kiteytyy yhteen pisteeseen tarjoten vastapainon kompleksiseen arkeemme. Älyllisen ajattelutoiminnan sijaan keskityt pelkästään kokemuksiin kehossasi.

Hetki hiljaisen mielen seurassa ja omaa kehoa kuunnellen asettaa asioita tärkeysjärjestykseen, auttaa kohtaamaan haasteet ja löytämään tyyneyttä. Emme elä saadaksemme kaiken valmiiksi. Merkityksellinen sisäinen elämä voi kehittyä pienillä valinnoilla – samalla ylläpitäen yhteyksiä ulkopuoliseen elämään.

Mindfulness-vinkkejä viestimien käyttöön

Viestinnässäkin on hyvä kulkea kultaisella keskitiellä. Älypuhelimesta ei suinkaan tarvitse luopua tavoitellakseen mielenrauhaa ja tasapainoista elämää. Yhteydessä ulkomaailmaan ja itseesi laatu ratkaisee.

Harjoitusvinkkejä:

  • Kiinnitä huomiota siihen kuinka läsnä oleva ja merkityksellinen olet viesteissäsi ja puheluissa. Entä ihmissuhteissa ja suhteessa itseesi? Tee viestintätilanteista keskittymisharjoituksiasi.
  • Tee yksi asia kerrallaan, puhelussa keskity kuuntelemaan ja rakentamaan dialogi, hississä keskity kokemukseen hississä olemiseen.
  • Sammuta automaattihälytykset sähköpostista ja kaikista sosiaalisen median palveluista joita käytät. Varaa oma hetkensä niiden käytölle.
  • Muista että kaikelle on aikansa. Kaikkea ei tarvitse päättää heti.

Helppo hengitysharjoitus

Hengitys on tärkein yhteytesi ulkomaailmaan, keskity siihen. Seuraava hengitysharjoitus antaa välitöntä palautetta senhetkisestä mielentilastasi ja rauhoittaa nopeasti. Toista tämä harjoitus joka päivä!

  1. Istu rauhallisesti tuolillasi selkä suorana, jalkapohjat tukevasti lattialla ja kädet sylissä.
  2. Keskity hengityksesi virtaukseen sieraimissa.
  3. Aloita laskemaan hengityksiä yhdestä kymmeneen. Ulos- ja sisäänhengitys muodostavat yhden hengityksen.
  4. Jos keskittymisesi herpaantuu, aloita jälleen ykkösestä.
  5. Kun pääset laskemisessa kymmeneen, aloita taas ykkösestä.

Seuraa harjoitusta yogame videolta

Mindfulness ja jooga yhdessä auttavat sinut saamaan kiinni omista ajatuksistasi. Sekä henkinen että fyysinen hyvinvointisi paranevat!

Opi lisää mindfulness harjoituksia videoiltamme

Aloita nyt