Blogin viimeisimmät

Ylös

Iyengarjooga rauhoittaa mielen kehon kautta

Harjoituksemme perustuvat B.K.S. Iyengarin menetelmään, joka on maailmalla suosituimpia joogamuotoja. Iyengarjooga on samaan aikaan sekä lempeä että voimakas ja täsmällinen joogamuoto, joka sopii kaikille.

Tarkkaan ohjeistetulla tunnilla on helppo keskittyä vain ja ainoastaan kyseiseen hetkeen ja harjoitukseen, jolloin mieli pääsee lepäämään arjen askareista. Harjoitus on turvallinen, koska sopivia variaatioita asennoista on käytössä paljon ja opettajilla on osaamista myös anatomiasta sekä parantavista joogaharjoituksista. 

Aloita nyt verkossa

6 syytä joogaan

Iyengarjooga rauhoittaa mielen kehon kautta

Iyengarjoogassa asentotyöskentely on erittäin tarkkaa, mikä kehittää nopeasti kehotietoisuutta. Huomion tarkka kohdistaminen kehon linjauksiin hiljentää mielen ja linjaa sen toimimaan kehon kanssa yhteistyössä. Joogan ja ihmisyyden eri osa-alueisiin syvennytään iyengarjoogassa kehon ja hengityksen kautta.

Jooga-apuvälineistä turvallisuutta

Käytämme usein jooga-apuvälineitä, jotka auttavat linjaamaan kehoa tasapainoisesti, tukevat niveliä ja luita, vähentävät jännitystä lihaksissa sekä syventävät ymmärrystä omasta kehosta ja jooga-asennoista. Apuna voidaan käyttää seinää, joogapalikoita, vöitä, huopia, tuoleja ja lukuisia joogaharjoitukseen varta vasten suunniteltuja välineitä.

Apuvälineet mahdollistavat harjoituksen silloinkin, kun ikä, sairaus, vammat tai jäykkyys ovat esteinä. Apuvälineet auttavat hyvän venytyksen löytämisessä samalla varmistaen, että asento on ergonominen, turvallinen ja tehokas.

Iyengarjooga sopii kaikille – myös jäykille

Iyengarjoogaan kuuluu yksityiskohtainen ohjaus, minkä ansiosta myös videoittemme mukana harjoitukset on helppo tehdä oikein. Iyengarjoogassa ei pyritä notkeuteen, vaan voiman ja liikkuvuuden sopusointuun. Sitä onkin joskus kutsuttu jäykkien joogaksi!

Harjoittelu on turvallista myös loukkaantumisten jälkeen ja nivelvaivojen hoitamiseen. Yliliikkuvuuden korjaamiseen keskitymme yhtä tarmokkaasti kuin venytykseenkin – jotta tasapaino rakentuisi sisällemme. Harjoitustapa on erityisen hyvä voiman ja sinnikkyyden löytämiseen.

Jalat maassa, tässä hetkessä

Iyengarjooga on hyvin konkreettista, koska työskentelemme ensisijaisesti kehon kanssa. Hengitys ja mieli seuraavat kyllä mukana. Esoteerisista aiheista ei iyengarjoogassa juuri puhella, vaan aiheet nousevat esille oppilaiden tarpeista.

Me YogaMessä pidämme tietoisuutta, iloa ja tasapainoa tärkeinä ja kerromme niistä mielellämme viikkoteemoissa ja blogissa. Vuosien aikana opettaessani olen huomannut, että nämä motivoivat sekä tuovat merkitystä ja hyvää asennetta elämään!

Jenny Lauronen, YogaMe:n perustaja ja joogaopettaja

Lisää syitä aloittaa jooga

Jooga kannattaa, koska se:

  • kehittää fyysistä kuntoa ja joustavuutta
  • kiinteyttää ja vahvistaa lihaksistoa, auttaa painonhallinnassa
  • parantaa ryhtiä ja lisää nivelten liikkuvuutta
  • parantaa keskittymiskykyä ja muistia
  • vähentää stressiä ja helpottaa univaikeuksia
  • lisää elinvoimaa ja elämäniloa