Blogin viimeisimmät

Ylös

Miten pidän harjoittelumotivaatiota yllä? YogaMe-tiimin vinkit

Harjoittelumotivaation kehittäminen ja ylläpitoNäillä vinkeillämme jaksat jatkaa harjoittelua ja pääset nauttimaan joogan vaikutuksista koko ajan enemmän.

1. Astu joogamatolle siksi että tahdot, ei siksi että sinun täytyy.

Joogatunnille menosta ei saisi tulla rasite. Toki tunnille lähteminen joskus väsyttää, mutta jos joogasta pääsee tulemaan vain yksi monista arjessa suoritettavista asioista, voi harrastuksen tuottama ilo jäädä sivurooliin.

On hyvä silloin tällöin muistuttaa itseään, miksi joogaat. Harjoittelumotivaatio kumpuaa sisältäsi. Syitä voi olla monia, mutta ennen kaikkea se on tapa olla hyvä itselleen. Sinulla on oikeus hoitaa itseäsi ja ottaa itsellesi aikaa!

2. Hiljaa hyvä tulee.

Joogamatolla saat lopettaa suorittamisen sekä vertailun muihin. Myös YogaMe:n sanoma on ennen muuta se, että joogassa olet jo perillä.

Joogatunnilla mieli rauhoittuu. Jos elät kovin kiireistä elämää, saatat tuntea tarvetta kiiruhtaa joogatunnillakin. Joogaopettajan ohjeita tarkoin noudattamalla pääset kuitenkin keskittymään hetkeen ja kehosi viesteihin.

YogaMe:ssä on haluttu tehdä taukoliikunnasta tehokkaampaa kuin omin päin venyttelemisestä. YogaMe on melkein kuin oikea joogaopettaja, jonka tarkkoja ohjeita seuraamalla et pääse hötkyilemään, vaan keskityt ja teet harjoituksen huolella. Seitsemässäkin minuutissa ehtii tapahtua ihmeitä. Puuroutuneet ajatukset kirkastuvat, veri alkaa kiertää ja hartiajännitykset helpottavat, sekä paljon muuta. Kokeile vaikka (linkki rekisteröitymiseen)!

Keskittyminen ja ajatusten rauhoittaminen on taitolaji, jossa edistyt pikkuhiljaa – aivan niin kuin maratonissa tai muissa lajeissa, joissa pitkäjänteinen harjoitus tekee mestarin.

3. Luo rutiini – ja riko se.

Jos omat tavoitteet ovat jo lähtökohtaisesti lähellä mahdotonta, on todennäköisempää että luovut leikistä. Jos et ole aamuihmisiä, ehkä ei kannata päättää, että heräät kukonlaulun aikaan joka aamu joogaamaan.

Jos työviikkoosi on helpointa saada mahtumaan vain lyhyitä taukoja, sinulle voivat sopia YogaMe:n pienet joogahetket arkipäivisin, ja pidempi joogatunti viikonloppuisin. Etsi sopivin tapa, jolla saat ujutettua joogan arkeesi.

Toisinaan on virkistävää rikkoa omia rutiineja. Harjoittelumotivaatio paranee, kun et kyllästy rutiineihisi. Lämpimänä vuodenaikana kiikuta joogamattosi ulos. Käy kokeilemassa uusia joogatyylejä avoimin mielin. Joogaa yhdessä puolison, lasten tai ystävän kanssa. Ja nauti!

Voit aloittaa saman tien – vaikka ilmaisten joogavideoidemme kanssa!